Vanilková panna cotta s vínovou omáčkou

V a n i l k o v á p a n n a c o t t a s v í n o v o u o m á č k o u

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na přípravu budeme potřebovat:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 60 g krystalového cukru
  • 50g krystalového cukru
  • kůra z 1 bio pomeranče
  • čerstvé ovoce na servírování

Postup:

  • Smetanu ke šlehání smíchejte s mlékem a cukrem v menším hrnci.
  • Přidejte semínka z vanilkového lusku a zahřívejte na mírném ohni jen dokud roztaje cukr.
  • Potom směs odstavte a nechte asi 5 minut vychladnout. Mezitím si dejte plátky želatiny do studené vody nabobtnat.
  • Po 5 minutách ji vyjměte, přebytečnou vodu z želatiny vyždímejte a přidejte ji do ještě teplé ale ne horké smetanové směsi. Promíchejte, dokud želatina zcela neroztaje.
  • Pro jistotu můžete směs přecedit přes sítko, to zachytí případné kousky želatiny.
  • Směs nalijte do sklenic a nechte vychladnout nejprve při pokojové teplotě a poté až dejte do chladničky úplně ztuhnout.
  • V menším hrnci smíchejte víno s cukrem a kůrou, a na středním plameni vařte přibližně 25 minut, dokud se víno zčásti neodpaří a vznikne hustá vínová omáčka.
  • Po uvaření vyjměte pomerančovou kůru a nechte omáčku vychladnout.
  • Omáčkou pak polijte připravenou panna cottu a podávejte dozdobenou čerstvým ovocem.

Za recept děkujeme LaPetit