Pošírované hrušky

P o š í r o v a n é h r u š k y

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na přípravu budeme potřebovat:

Suroviny

K podávání:

  • 200g mascarpone
  • 20g kakaa

Postup:

  • Víno nalijeme do menšího hrnce, přidáme cukr, skořici i sušené švestky a pomalu zahříváme.
  • Hrušky oloupeme, trochu seřízneme spodky, aby hrušky dobře stály, a celé je ponoříme do ochuceného vína. Vaříme na mírném ohni přibližně 30 minut. Potom vyjmeme hrušky, skořici i švestky, a víno necháme cca 15 minut zredukovat na hustý sirup.
  • Mascarpone utřeme s kakaem.
  • Na talíř dáme hrušky, přelijeme je vínovým sirupem a podáváme s trochou mascarpone a sušenými švestkami, se kterými se vařily.

Za recept děkujeme LaPetit