Na přípravu budeme potřebovat:
Suroviny
- 1l Švestkového vína Pereg
- 50g krystalového cukru
- 3 tvrdší hrušky
- 1 celá skořice
- 8 kousků sušených švestek
K podávání:
- 200g mascarpone
- 20g kakaa
Postup:
- Víno nalijeme do menšího hrnce, přidáme cukr, skořici i sušené švestky a pomalu zahříváme.
- Hrušky oloupeme, trochu seřízneme spodky, aby hrušky dobře stály, a celé je ponoříme do ochuceného vína. Vaříme na mírném ohni přibližně 30 minut. Potom vyjmeme hrušky, skořici i švestky, a víno necháme cca 15 minut zredukovat na hustý sirup.
- Mascarpone utřeme s kakaem.
- Na talíř dáme hrušky, přelijeme je vínovým sirupem a podáváme s trochou mascarpone a sušenými švestkami, se kterými se vařily.
Za recept děkujeme LaPetit