Na přípravu 2 porcí budeme potřebovat:
Čas přípravy: 30 minut
- 300g těstovin linguine
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 250g mražených krevet
- 50g másla
- 100 ml bílého vína Pereg Irsai Oliver
- 2 stroužky česneku
- 150 smetany ke šlehání
- za hrst čerstvé petrželky
- sůl a pepř
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte krevety a za občasného míchání restujte přibližně 10 minut dokud nebudou mít krevety bílo-růžovou barvu a přebytečná voda z krevet se nevyvaří.
- Podlijte krevety vínem, opět chvíli restujte a nechte část vína vypařit.
- Přidejte máslo, česnek nakrájený na plátky a ještě 1-2 minuty restujte.
- Nakonec zalijte krevety smetanou a podle chuti osolte a opepřete, nechte přejít varem asi 1 minutu a odstavte.
- Těstoviny uvařte podle návodu, část vody, ve které se vařily, si odložte stranou a uvařené těstoviny přidejte přímo do pánve s omáčkou.
- Dobře promíchejte, přidejte nasekanou petrželku trochu citrónové kůry a šťávy, a podle potřeby i trochu vody z těstovin aby byla omáčka tekutá.
- Rozdělte na jednotlivé porce a podávejte se sklenkou bílého vína.
Za recept děkujeme LaPetit