Těstoviny s bílým vínem a krevetami

T ě s t o v i n y s b í l ý m v í n e m a k r e v e t a m i

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na přípravu 2 porcí budeme potřebovat:
Čas přípravy: 30 minut

  • 300g těstovin linguine
  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 250g mražených krevet
  • 50g másla
  • 100 ml bílého vína Pereg Irsai Oliver
  • 2 stroužky česneku
  • 150 smetany ke šlehání
  • za hrst čerstvé petrželky
  • sůl a pepř
  • kůra a šťáva z 1/2 citronu

Postup:

  • Na pánvi rozehřejte olej, přidejte krevety a za občasného míchání restujte přibližně 10 minut dokud nebudou mít krevety bílo-růžovou barvu a přebytečná voda z krevet se nevyvaří.
  • Podlijte krevety vínem, opět chvíli restujte a nechte část vína vypařit.
  • Přidejte máslo, česnek nakrájený na plátky a ještě 1-2 minuty restujte.
  • Nakonec zalijte krevety smetanou a podle chuti osolte a opepřete, nechte přejít varem asi 1 minutu a odstavte.
  • Těstoviny uvařte podle návodu, část vody, ve které se vařily, si odložte stranou a uvařené těstoviny přidejte přímo do pánve s omáčkou.
  • Dobře promíchejte, přidejte nasekanou petrželku trochu citrónové kůry a šťávy, a podle potřeby i trochu vody z těstovin aby byla omáčka tekutá.
  • Rozdělte na jednotlivé porce a podávejte se sklenkou bílého vína.

Za recept děkujeme LaPetit