Jarní risotto

J a r n í r i s o t t o

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na 4 porce budeme potřebovat: 

  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL bazalkového pesta
  • 100 g mraženého hrášku
  • 50 g parmezánu
  • 50 g másla
  • hrst čerstvých bylinek – bazalka, petrželová nať
  • sůl a černé koření

Postup:

  • Vývar zahřejte a udržujte ho teplý na sporáku.
  • Šalotku nakrájejte na drobno. Na rozehřátém oleji ji restujte, dokud nebude průsvitná.
  • Přidejte rýži a míchejte, dokud nebude rýže celá jakoby obalená v oleji.
  • Podlijte bezovým vínem, promíchejte a nechte vypařit alkohol.
  • Postupně přidávejte vývar a míchejte. Rizoto nikdy nesmí zůstat suché.
  • Tak postupujte přibližně 20-25 minut. Občas ochutnejte, zda rýže není již al dente.
  • Přidejte hrášek, povařte, a když je rýže na skus měkká , ujistěte se, že má dost tekutin a přidejte bylinkové pesto. Dobře promíchejte.
  • Odstavte z ohně, přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, na drobno nakrájené čerstvé bylinky a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

Za recept děkujeme LaPetit