Na 4 porce budeme potřebovat:
- 1,5 kg kukuřičného kuřete
- 100 g másla
- 1 dcl vína Devín
- 3 PL nasekaných čerstvých bylinek např. petrželová nať, bazalka, tymián, rozmarýn, nebo šalvěj
- ½ citrónu
- 2-3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- na podávanie cca 800g nových zemiakov
Postup:
- Bylinky nasekané na drobno smíchejte s máslem pokojové teploty. Dochuťte solí a pepřem.
- Polovinou másla potřete celé kuře. Dejte ho na plech vyložený pečícím papírem, přidejte na měsíčky nakrájený citrón a celé stroužky česneku. Podlijte vínem, případně i trochou vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
- Pečte přibližně 1 hodinu, dokud kuře nebude krásně zlaté a stehna nebudou mít vnitřní teplotu 75 a více stupňů.
- Mezi tím, jak se peče kuře, uvařte celé nové brambory ve slané vodě. Potom je zceďte a zprudka opečte na pánvi se zbytkem bylinkového másla.
- Kuře podávejte s novými bramborami a vynikajícím vinným výpekem.
Za recept děkujeme LaPetit