Višňový císařský trhanec

V i š ň o v ý c í s a ř s k ý t r h a n e c

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na 4 porce budeme potřebovat: 

  • 4 vejce
  • 5 PL krystalového cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • špetka soli
  • 350 g kompotovaných višní (nechte si i trochu šťávy)

Postup:

  • V menším hrnci smíchejte 3 PL krystalového cukru a višňové víno. Svařte na hustší omáčku. Trvá to asi 10-15 minut. Nakonec přidejte scezené višně a udržujte teplé.
  • V misce smíchejte žloutky se zbytkem cukru, postupně přidávejte mléko, mouku a sůl. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
  • Na pánvi si rozehřejte polovinu másla a nalijte polovinu těsta. Opékejte do křupava, pak opatrně otočte. Opékejte další minutu nebo dvě, a potom pomocí vařejky těsto natrhejte. Přidejte lžíci práškového cukru a nechte karamelizovat. Takto postupujte i s druhou polovinou těsta. To nakonec podlijte šťávou z višní , aby se z pánve uvolnil karamelizovaný cukr.
  • Trhanec servírujte v litinové pánvi , přelitý višňovou omáčkou, višněmi a posypte trochou práškového cukru.

Za recept děkujeme LaPetit