Na 4 porce budeme potřebovat:
- 4 vejce
- 5 PL krystalového cukru
- 120 g hladké mouky
- 200 ml plnotučného mléka
- špetka soli
- 350 g kompotovaných višní (nechte si i trochu šťávy)
- 150 ml Višňového vína
- 2 PL práškového cukru
- 50 g másla
Postup:
- V menším hrnci smíchejte 3 PL krystalového cukru a višňové víno. Svařte na hustší omáčku. Trvá to asi 10-15 minut. Nakonec přidejte scezené višně a udržujte teplé.
- V misce smíchejte žloutky se zbytkem cukru, postupně přidávejte mléko, mouku a sůl. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
- Na pánvi si rozehřejte polovinu másla a nalijte polovinu těsta. Opékejte do křupava, pak opatrně otočte. Opékejte další minutu nebo dvě, a potom pomocí vařejky těsto natrhejte. Přidejte lžíci práškového cukru a nechte karamelizovat. Takto postupujte i s druhou polovinou těsta. To nakonec podlijte šťávou z višní , aby se z pánve uvolnil karamelizovaný cukr.
- Trhanec servírujte v litinové pánvi , přelitý višňovou omáčkou, višněmi a posypte trochou práškového cukru.
Za recept děkujeme LaPetit