Na 2 skleničky potřebujete:
- 75g krystalového cukru
- 150 ml vody
- 5 ks plátkové želatiny
- 350 ml vína Cabernet Savuignon rosé
- 250g čerstvého bobulového ovoce
Postup:
- V menším hrnci smíchejte cukr s vodou a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, pak už sirup nevařte, ale urdžujte teplý.
- Plátkovou želatinu dejte do vody nabobtnat podle návodu.
- Potom ji vyždímejte a dejte do cukrového sirupu, dobře promíchejte a nechte úplně rozpustit.
- Když je želatina rozpuštěna přilijte víno a dobře promíchejte.
- Do sklenic rovnoměrně rozdělte bobulové ovoce a zalijte vínovou želatinou.
- Dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny resp. dokud želé neztuhne. Ovocné želé z růžového vína podávejte jako vychlazený dezert.
Za recept děkujeme LaPetit