Na 2 porce potřebujete:
- 2 ks jehněčího zadního lýtka
- 3 PL olivového oleje
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 200 ml Višňového vína Pereg
- 100g odpeckovaných višní (mohou být i zmrazené)
- 1 PL másla
Postup:
- V menším hrnci zahřejte olej, tak aby byl teplý (ne horký).
- Přidejte větvičky rozmarýnu, které jemně potlačte, aby uvolnily co nejvíce vůně, rozmačkaný česnek, a takto nechte olej marinovat přibližně 20 minut.
- Jehněčí lýtka zbavte případných blan, položte do pekáče a potřete rozmarýnově česnekovým olejem, osolte a podlijte trochou vody.
- Jehněčí pečte zakryté alobalem ve vyhřáté troubě na 170 stupňů. Po hodině a půl dejte alobal dolů a pečte ještě další hodinu.
- Pokud je to nutné, podlijte během dopékání trochou vody.
- Když je maso upečené, na pánvi svařte višňové víno, dokud nezhoustne. Trvá to přibližně 20 minut.
- Přidejte výpek z upečeného jehněčího masa, promíchejte a vařte, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty.
- Přidejte višně, promíchejte je, počkejte než se zahřejí a na závěr omáčku zjemněte máslem, které nechte úplně roztát.
- Upečené jehněčí lýtko podávejte s bramborovou kaší a přelité višňovou omáčkou s višněmi.
Za recept děkujeme LaPetit