Ovocné želé z růžového vína

O v o c n é ž e l é z r ů ž o v é h o v í n a

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na 2 skleničky potřebujete:

  • 75g krystalového cukru
  • 150 ml vody
  • 5 ks plátkové želatiny
  • 350 ml vína Cabernet Savuignon rosé
  • 250g čerstvého bobulového ovoce

Postup:

  • V menším hrnci smíchejte cukr s vodou a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, pak už sirup nevařte, ale urdžujte teplý.
  • Plátkovou želatinu dejte do vody nabobtnat podle návodu.
  • Potom ji vyždímejte a dejte do cukrového sirupu, dobře promíchejte a nechte úplně rozpustit.
  • Když je želatina rozpuštěna přilijte víno a dobře promíchejte.
  • Do sklenic rovnoměrně rozdělte bobulové ovoce a zalijte vínovou želatinou.
  • Dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny resp. dokud želé neztuhne. Ovocné želé z růžového vína podávejte jako vychlazený dezert.

Za recept děkujeme LaPetit