Jehněčí lýtko s višňovou omáčkou

J e h n ě č í l ý t k o s v i š ň o v o u o m á č k o u

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na 2 porce potřebujete:

  • 2 ks jehněčího zadního lýtka
  • 3 PL olivového oleje
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 100g odpeckovaných višní (mohou být i zmrazené)
  • 1 PL másla

Postup:

  • V menším hrnci zahřejte olej, tak aby byl teplý (ne horký).
  • Přidejte větvičky rozmarýnu, které jemně potlačte, aby uvolnily co nejvíce vůně, rozmačkaný česnek, a takto nechte olej marinovat přibližně 20 minut.
  • Jehněčí lýtka zbavte případných blan, položte do pekáče a potřete rozmarýnově česnekovým olejem, osolte a podlijte trochou vody.
  • Jehněčí pečte zakryté alobalem ve vyhřáté troubě na 170 stupňů. Po hodině a půl dejte alobal dolů a pečte ještě další hodinu.
  • Pokud je to nutné, podlijte během dopékání trochou vody.
  • Když je maso upečené, na pánvi svařte višňové víno, dokud nezhoustne. Trvá to přibližně 20 minut.
  • Přidejte výpek z upečeného jehněčího masa, promíchejte a vařte, dokud omáčka nedosáhne požadované hustoty.
  • Přidejte višně, promíchejte je, počkejte než se zahřejí a na závěr omáčku zjemněte máslem, které nechte úplně roztát.
  • Upečené jehněčí lýtko podávejte s bramborovou kaší a přelité višňovou omáčkou s višněmi.

Za recept děkujeme LaPetit