Bylinkové kuře na víně

B y l i n k o v é k u ř e n a v í n ě

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1,5 kg kukuřičného kuřete
  • 100 g másla
  • 1 dcl vína Devín
  • 3 PL nasekaných čerstvých bylinek např. petrželová nať, bazalka, tymián, rozmarýn, nebo šalvěj
  • ½ citrónu
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • na podávanie cca 800g nových zemiakov

Postup:

  • Bylinky nasekané na drobno smíchejte s máslem pokojové teploty. Dochuťte solí a pepřem.
  • Polovinou másla potřete celé kuře. Dejte ho na plech vyložený pečícím papírem, přidejte na měsíčky nakrájený citrón a celé stroužky česneku. Podlijte vínem, případně i trochou vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
  • Pečte přibližně 1 hodinu, dokud kuře nebude krásně zlaté a stehna nebudou mít vnitřní teplotu 75 a více stupňů.
  • Mezi tím, jak se peče kuře, uvařte celé nové brambory ve slané vodě. Potom je zceďte a zprudka opečte na pánvi se zbytkem bylinkového másla.
  • Kuře podávejte s novými bramborami a vynikajícím vinným výpekem.

Za recept děkujeme LaPetit